Content Marketeer 

met focus op copywriting

Rotterdam - Fulltime - Team: Marketing 

Onze verhalen vertalen naar de juiste boodschap. Pakkend én duidelijk, in een tone of voice die past bij de doelgroep. Met vier labels met elk een eigen focus kunnen we zeggen dat dit een flinke uitdaging is. Maar dit soort uitdagingen ga jij met jouw vlotte pen, passie voor content, leergierigheid en enthousiasme niet uit de weg, toch? 


Als het antwoord ‘nee’ is, dan ben jij misschien wel het nieuwste lid van het marketingteam van TreeHouse! Wij zijn namelijk op zoek naar een Content Marketeer met focus op copywriting.

Over de functie

Als Content Marketeer bij TreeHouse werk je voor al onze labels. Om precies te zijn: Pararius, Huurwoningen.nl, Pararius Office en Realstats. Dit zorgt ervoor dat geen werkdag bij ons hetzelfde is. Hoewel jij je veel bezig zal houden met copywriting, zijn je werkzaamheden (al zeggen we het zelf 😉) afwisselend, uitdagend en leerzaam:

 • Schrijven van PR-artikelen, nieuwsartikelen en artikelen voor in vakbladen;
 • Schrijven, opmaken en versturen van diverse soorten mailings (acquisitie, support, nieuwsbrieven, overige campagnes);
 • Schrijven van advertentie- en banner teksten, SEO-content en overige webteksten;
 • Meedenken en uitvoeren van marketingcampagnes;
 • Ondersteunen bij de voorbereiding en organisatie van beurzen en events;
 • Vormgeving van diverse online- en offline content, zoals banners, advertenties, flyers en social posts;
 • Binnen TreeHouse vinden we betrokkenheid belangrijk, daarom zal je je ook bezighouden met interne communicatie.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Je komt het kantoor binnen en start met een verse kop koffie. Je maakt een kort praatje over het weekend met je collega’s en klapt vervolgens je Macbook open. In je mail zie je de jaarplanning voorbijkomen van VastgoedActueel: hét vakblad voor makelaars en vastgoedbeleggers. Binnenkort verschijnt er een editie met het thema ‘Data’ en je ziet gelijk een haakje met ons nieuwste product: het Huurprijs Dashboard voor makelaars. De combinatie van het thema van het blad en ons product zie je als de uitgelezen kans om een relevant kennisartikel te schrijven voor de doelgroep. Om 11:00 bespreek je dit idee met de rest van het marketingteam tijdens de Stand-Up. Iedereen is enthousiast, dus neem je contact op met de redactie van het blad. 12:30: tijd om te lunchen!

Na de lunch check je een blogartikel geschreven door één van onze stagiairs en voorzie je deze van feedback. 14:o0: tijd voor een meeting met onze Customer Success Manager. Vanuit Huurwoningen.nl wil zij makelaars informeren over verbeteringen die zijn uitgevoerd aan de website. Samen brainstorm je over een mailcampagne en bepaal je de invulling hiervan. Na de meeting ga je direct aan de slag met het vormgeven van een mooie visual voor in de mailing. Om 15:30 maak je een korte wandeling met collega’s. Hierna staat onze Online Marketeer naast je bureau. Hij gaat starten met een nieuwe SEA-campagne in Google Ads en klopt bij je aan voor pakkende advertentieteksten. Je vraagt meer informatie over het doel en de doelgroep en gaat direct aan de slag. 17:00: de dag zit erop! Je kleedt je om in je sportkleding en vertrekt samen met je collega’s richting onze bedrijfsbootcamp. 

Over TreeHouse

TreeHouse is een organisatie die met verschillende woningplatforms en diensten actief is op de Nederlandse (online) woningmarkt, waarbij de grootste focus ligt op het verbinden van woningzoeker en makelaar. Wij ontwikkelen, innoveren en onderhouden meerdere labels, die zich richten op verschillende doelgroepen binnen de huur- en koopwoningmarkt. 

Als Content Marketeer binnen TreeHouse word je onderdeel van ons jonge, ambitieuze en vooral gezellige marketingteam. Dit bestaat (met jou erbij) uit zes personen. Samen met je collega’s ga je ervoor zorgen dat onze labels nog harder groeien. En dat doen we door hard te werken, maar ook door lol te maken. 

Wie zoeken wij?

Een creatief schrijftalent:

 • Met ervaring in het schrijven van diverse teksten, zowel longreads als vlotte, pakkende copy;
 • Met oog voor design en ervaring met vormgeving (in bijv. Photoshop, Illustrator, Canva etc.)
 • Die kan werken met een CMS, MailChimp (of soortgelijk programma) en systemen snel eigen maakt;
 • Met basiskennis van SEO;
 • Die leergierig, nieuwsgierig en zelfstandig is; wanneer je met een nieuw systeem gaat werken, zoek je het liefst tot de bodem uit wat je hier allemaal mee kan;
 • Die creatief, assertief en flexibel is. Je weet van aanpakken en kan gestructureerd werken;
 • Met een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Journalistiek, Communicatie of Marketing;
 • Die gezelligheid en een goede werksfeer bijna net zo belangrijk vindt als de functie zelf!

Wat bieden wij?

Bij Treehouse is sprake van een informele, no-nonsens werksfeer waar open communicatie, korte lijnen en een gezonde dosis humor zeer belangrijk zijn. Hadden we al gezegd dat we afgelopen zomer zijn verhuisd naar een gloednieuw kantoor op de 22e(!) verdieping in hartje Rotterdam? Zo kun je tijdens je werkdag (af en toe) wegdromen bij het uitzicht op de Erasmusbrug, Markthal én Euromast. Daarnaast bieden wij:

 • Laptop van de zaak (Mac of Dell);
 • Reiskostenvergoeding;
 • 70% van je pensioenpremie vergoed;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur;
 • Dagelijks een gezamenlijke lunch, een drankje op de Vrij-Mi-Bo en diverse teamuitjes.

Enthousiast?

Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer via onderstaande button en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort tijdens een persoonlijk gesprek. 

Locatie

Blaak 555


3011GB Rotterdam

Contact

info@treehouse.nl
010-7200732

Werken bij

Bekijk onze openstaande vacatures.  

© 2022 TreeHouse B.V. 

KVK-nummer: 24426419