Software Engineer Backend

Rotterdam - Fulltime - Team: Product 

Wij zijn per direct op zoek naar versterking van haar engineering team in Rotterdam! Mogen we je nieuwsgierig maken naar deze toffe functie? 

Over ons

Maandelijks helpen we meer dan 3 miljoen woningzoekenden bij het vinden van een nieuw thuis. Dat doen we met Pararius.nl en Huurwoningen.nl voor woningzoekers, en met het CRM-pakket Pararius Office voor makelaars. Allen zijn onderdeel van Treehouse B.V.

We werken vanuit kantoren in Rotterdam en Breda met ongeveer 55 enthousiaste collega’s. Hoewel we als organisatie groeien, werken we in kleinschalige, multidisciplinaire teams. Elke locatie heeft zijn eigen doelen en dat zorgt ervoor dat er veel focus ligt op de te bouwen producten. Jij krijgt dan ook veel vrijheid om daaraan bij te dragen.

We geloven niet in stilstaan; we willen graag dat je voortdurend blijft groeien, net zoals de gehele organisatie. Ons motto is daarbij: zolang het werkt, werkt het. Werkt het niet? Dan passen we het aan. Dat betekent dat je samen met jouw team buiten de gebaande paden kunt denken en alles mag uitproberen. We vinden het namelijk belangrijk dat we de kennis en kunde van onze Engineers optimaal kunnen benutten en gezamenlijk tot de beste oplossingen kunnen komen. Je bent slim zat, dus zonde om dat niet te gebruiken toch?Wat ga je doen?


Met een team van ruim 50 enthousiaste medewerkers werken we elke dag hard aan al deze platforms. We zitten in een gloednieuw en hip kantoor aan Blaak 555 op de 22e verdieping, dus gegarandeerd een mooi uitzicht! Daarnaast hebben we ook nog een kantoor in Breda. 


Bij ons vind je allerlei disciplines onder één dak, van marketeers tot developers. We werken keihard, maar altijd met een glimlach. Je kunt hier altijd terecht met al je vragen, en er is ook ruimte voor leuke gifjes en flauwe grappen. Op vrijdagmiddag houden we een vrijmibo en ook in de weekenden doen sommigen van ons leuke dingen samen, want stiekem kunnen we helemaal niet lang zonder elkaar!

Dit ga je doen

Als software engineer ben je onderdeel van het Website Team en zal je direct samenwerken met Richard, Roel, Mike, Sjors, Radu, Tim en Sven. Dit multidisciplinaire team (backend, frontend, test engineer, dev-ops en UX) is verantwoordelijk voor alle websites waar vraag en aanbod samenkomen. Enkele belangrijke onderdelen waar je mee te maken kunt krijgen zijn; onze zoekmachine, het dagelijks versturen van matchende advertenties, en natuurlijk het kunnen reageren op een advertentie van een woning.

Je richt je samen met je team op het bedenken en maken van oplossingen en gebruikt de technieken die zich daarvoor het beste lenen. Deze oplossingen worden steeds in kleine iteraties gereleased. We zijn er volledig op gericht om nieuwe diensten in de cloud (Google) te bouwen en schromen daarbij niet om afscheid te nemen van bestaande technieken.

Onze producten bouwen we voornamelijk in PHP en (specifieker) Symfony Flex zodat we niet het wiel opnieuw blijven uitvinden. Voor onze zoekmachine vertrouwen we op de elasticiteit van Elasticsearch. Dit alles draait dankzij Docker Compose op onze ontwikkelomgevingen en wordt in productie georchestreerd door Kubernetes.

We testen geautomatiseerd met PHPUnit en Behat. En zeker niet onbelangrijk: we streven naar Continuous Deployment; elke release is slechts 1 merge-knop verwijderd van productie. Verder zijn we steeds aan het experimenteren met nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld Google Cloud Functions.

We verwachten uiteraard niet dat je al onze technieken en methodieken direct beheerst en bieden voldoende mogelijkheden om deze te leren.

Onze visie

We geloven niet in stilstaan; we willen graag dat je voortdurend blijft groeien, net zoals de gehele organisatie. Ons motto is daarbij: zolang het werkt, werkt het. Werkt het niet, dan passen we het aan. Dat betekent dat je samen met jouw team buiten de gebaande paden kunt denken en alles mag uitproberen. We vinden het namelijk belangrijk dat we de kennis en kunde van onze engineers optimaal kunnen benutten en gezamenlijk tot de beste oplossingen kunnen komen. Je bent slim zat, dus zonde om dat niet te gebruiken, toch? Het is vooral belangrijk dat je passie hebt voor code en je pro-actief opstelt.

Wat bieden wij?

We verwachten een hoop van je. In ruil daarvoor kan je van ons verwachten:

  • Een Mac (of Dell) om op te werken;
  • We zijn informeel en hechten veel waarde aan een goede sfeer en individualiteit. Met andere woorden: je kunt bij ons lekker jezelf zijn;
  • Enthousiaste, jonge collega’s en een inspirerend kantoor op een bijzondere locatie in Rotterdam (Blaak 555) met een fantastisch uitzicht op Rotterdam;
  • We lunchen (normaliter) gezamenlijk, drinken op vrijdag graag een biertje en hebben diverse leuke teamuitjes per jaar. Natuurlijk is dit door corona wat veranderd en hopen we komend jaar weer wat terug te kunnen naar normalere omstandigheden;
  • We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling waarbij we 70% vergoeden.

Enthousiast?

Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer via onderstaande button en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort tijdens een persoonlijk gesprek. 

Locatie

Blaak 555
3011GB Rotterdam

Contact

info@treehouse.nl
010-7200732

Werken bij

Bekijk onze openstaande vacatures.  

© 2022 TreeHouse B.V. 

KVK-nummer: 24426419